Як правильно зробити ферментацію іван чаю?

Щоб вийшов ферментований гранульований іван-чай, потрібно просто прокрутити підв'яле листя через м'ясорубку. Отримані зелені соковиті гранули помістіть у банки чи контейнери, закрийте та залиште на добу для ферментації.

Розмістіть листя на покритій шаром харчового паперу поверхні, після чого приступіть до сушіння при температурі сто двадцять градусів протягом півтори години. Після цього ферментований напій буде готовим.

Потрібно взяти 4-5 грам Іван чаю та залити 100 мл гарячої води. Температура води для чорного та улун Іван чаю має бути 95-98°С, для зеленого Іван чаю – 82-83°С. Перед заваркою можна обдати окропом чайні листи. Заварювати Іванчай можна протягом 2-3 хвилин.

Правильна ферментація Іванчаю

  1. Легкий ступінь – 3-6 годин. Починає виявлятися фруктово-квітковий запах. Смак чаю – М'який, аромат сильний, але ніжний.
  2. Середній ступінь – 10-16 годин. Чай має легку кислинку, терпкий, аромат яскраво виражений.
  3. Глибокий ступінь – 20-36 годин. Терпкий з легким ароматом.

Related Post

Як можна поповнити трійку

Поповнити карту можна, можливо у касах та квиткових автоматах ДУП «Московський метрополітен», автоматизованих кіосках ДУП «Мосміськтранс ДУП «Мосміськтранс ДУП «Мосміськтранс» основний у столиці та найбільший у Росії оператор наземного міського

Як зняти з реєстраційного обліку позов

Вам потрібно подати позовну заяву про зняття з реєстраційного обліку до районного суду за місцезнаходженням квартири. Сума державного мита становить 300 рублів. Подання позовної заяви можливе і у разі, якщо

Чим корисне лляне насіння для чоловіків

За словами вчених, розчинні харчові волокна допомагають нормалізувати рівень холестерину та глюкози в крові, а нерозчинні волокна, поглинаючи воду, нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту, у тому числі покращують перистальтику кишечника. Чи