Вони здатні викликати гельмінтоз та аскаридоз. Саме тому дуже важлива обробка зелені: рослини слід промивати проточною водою чи навіть обдавати окропом, якщо їх вживатиме в їжу дитина. "Не треба їсти зелень величезними пучками, найкраще дослухатися свого організму, якщо він налаштований.
Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять. Свіже листя додають у салати, закуски, бутерброди. Шпинат добре поєднується з м'ясом, рибою, яйцями, сиром, беконом, горіхами, полуницею, авокадо, руколою, кунжутом. З нього варять супи, роблять гарніри, начинки для пирогів та піци, смузі та соки.
1 пучок шпинату перебрати, видалити пошкоджене листя та товсті черешки. Промити шпинат під проточною водою. Опустити в киплячу підсолену воду (500 мл) підготовлений шпинат і нехай вариться 3-4 хвилини на маленькому вогні.