Кісточку потрібно витягти з м'якоті, її загортають у зволожену марлю або тканину. Протягом 7 днів потрібно стежити, щоб обгортка весь час була злегка вологою. У набряклої кісточки потрібно видалити тканину, після чого висаджують її в горщик, на дні якого є дренажний отвір.
Зростає дерево повільне, плодоношення настає у сіянців на 8-10 рік, при вегетативному розмноженні через 4-6 років. У субтропіках урожай збирають у травні-червні. Супліддя зривають цілком, оскільки плоди, зібрані окремо, швидко псуються.
Де зростає личі Батьківщина фрукта личі – Китай. Раніше китайська злива росла тільки там, тож була дорогим товаром. Поступово дерево завезли до всіх країн Південно-Східної Азії, зараз його вирощують також в Індії, Японії, Африці, Південній Америці. Мадагаскар славиться гігантськими плантаціями цих фруктів.
Як їдять личі? Хороші ці плоди у свіжому та консервованому вигляді, з них готують морозиво, желе та інші десерти, а також роблять традиційне китайське вино. Ми розповімо вам, як можна виростити личі з кісточки у домашніх умовах, а також у чому полягає користь чи шкода личі.