Щоб картопля повністю просмажилася і зберегла рум'яну скоринку, краще різати її невелико: соломкою, брусочками або тонкими скибочками. Слідкуйте за однаковим розміром шматочків, щоб вони приготувалися одночасно. Якщо хочете нарізати картоплю крупно, перед смаженням поваріть її 5-6 хвилин у киплячій воді.
Отже, щоб картопля під час смаження не прилипала до сковороди:
- використовуйте відповідні сорти;
- викладайте «соломку» на добре розігріту сковороду;
- після миття обов'язково просушуйте бульби;
- не мочіть нарізану картоплю;
- не смажте після м'яса та білкових продуктів;
- соліть і перчите в кінці приготування.
0:001:35Suggested clip 60 secondsЯк потрібно нарізати картоплю, як порізати картоплю часточкамиYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip