Крупа кускус виробляється з дрібнішої манної крупи, набагато рідше – з інших злаків. Манна крупа збризкується водою, потім з отриманої маси формуються крупинки, які потім обсипаються сухою манкою або борошном, після чого просіюються..
До речі, кускус — це та сама манка, тільки обвалена в борошні. І нічим суттєвим, крім вищого вмісту глютена, від манної крупи не відрізняється.
– Кус–кус багатий на вітамін В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням. – У крупі міститься фосфор, калій, залізо, мідь та харчові волокна, які сприяють нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту.
Води у своїй має бути вдвічі більше, ніж сухого продукту, т. е. 200-240 мл. Після цього каструльку слід накрити кришкою та залишити кус-кус набухати хвилин 15-20.