Як розм'якшити мастику для торта? Не поспішайте викидати засохлу кондитерську мастику. Цукрову масу ще можна реанімувати та використовувати за призначенням. Для цього покладіть її в герметичний контейнер і помістіть у гарячу воду або розігрійте в мікрохвильовій печі.Jan 30, 2020
Як зробити мастику м'якою
- Найпростіший спосіб – покладіть мастику у мішечок, наповніть миску теплою водою і опустіть мішечок туди. …
- Якщо часу чекати ні, додайте ложечку будь-якої рослинної олії та акуратно розмішуйте з мастикою – через кілька хвилин вона стане м'якою і її можна буде використати.
Підготовка мастики: При роботі в умовах негативних температур, гідроізоляційну. мастику рекомендується відігріти протягом доби при температурі не менше +15 С. Перед застосуванням гідроізоляційну мастику ретельно перемішати по всьому об'єму. При необхідності можливе розведення уайт-спірит.
Якщо ж мастика зберігалася дуже довго або в неправильних умовах і трохи підсохла, то можна спробувати повернути її в пластичний стан, обернувши в харчову плівку та помістивши у герметичний контейнер. У контейнер потрібно покласти злегка вологий рушник.