Напевно, вам вже траплялася рекомендація, що форму необхідно заповнювати тестом на 1/3, тобто, якщо форма об'ємом 1000 см³ (1 літр), то в ній знадобиться приблизно 350 г тесту. Так, це вірно, і це стосується лише тесту для паски.
Тісто на паски зазвичай піднімається тричі, а вимішується довго, ретельно і вдумливо. За традицією тісто потрібно вдарити 200-300 раз, не менше. Консистенція тесту має бути такою, щоб воно легко відставало від рук і столу, а якщо його розрізати ножем, воно не прилипне до нього, але й не тягтиметься.
Вага готового паски у магазинах варіюється від 100 до 700 грамів, Залежно від розміру – змінюється ціна. В одному з супермаркетів можна купити паски трьох видів: 0,2 кг за 68,60 рублів, 0,35 кг за 107,10 рублів та 0,55 кг за 141,90.
Замішувати можна або міксером хвилин 20-30 або вручну хвилин 40-60. Моя бабуся завжди казала, що тісто для паски треба замішувати доти, поки піт не зійде від потилиці до попереку. Тільки тоді тісто можна вважати готовим. Тому краще взяти міксер чи комбайн із насадкою-гаком.