Потрібно підпалити папір, потім закрити дверцята топки та відкрити зольник. Таким чином, прогрівається димар труба за рахунок природного потоку повітря. Після того, як поліни прогорять, на золу засипте дрібне вугілля. Перша закладка має мати висоту приблизно 15 см.
Для розпалювання підійдуть сухі залишки від рубання дров та роботи з деревом: тріска, стружка, береста та дрібне хмиз. Тріску можна стругати ножем від невеликих сухих полін. Розпалювання укладають на зім'яту газету, додають зверху кілька великих полін так, щоб топка заповнилася на третину висоти, і підпалюють.
Як топити дрібним та рядовим вугіллям
- Перед розпалюванням піч очищається від золи.
- На дно топки викладається папір, поверх якого кладуть тріску, а потім дрова. …
- При закритих дверцятах піддувала підпалюється папір, коли загоряться тріска і дрова дверцята топки закриваються, а дверцята піддувала відчиняються.
Як правильно розтопити та топити пекти Покласти на колосник розпалювання (щипа, скіпки і т. д.), прикрити піддувало і розпалити розпалювання. Після загоряння розпалювання укласти дрова горизонтальними рядами, бажано однієї породи. Після чого закрити дверцята і повністю відчинити піддувало до повного займання дров.