Помістіть м'якоть з кісточками в каструлю, проваріть 10 хвилин і остудіть до теплого стану. Перекладіть у сито чи друшляк і за допомогою руки чи шумівки продавіть м'якоть. Вона добре пройде через сітку, а насіння залишиться всередині.
Чи можна розжовувати кісточки винограду?
При споживанні винограду чи гранату краще випльовувати кісточки або хоча б ретельно їх пережовувати, але в цілому вони не здатні завдати шкоди організму, Розповів виданню «Слово і Справа» кандидат медичних наук, лікар-гастроентеролог Андрій Фарбе.
Як наполягати виноградні кісточки?
Настоянка з виноградних кісточок Настоянка готується дуже просто: 100 г свіжого насіння виноградних кісточок залити півлітра горілки; поставити в темне місце на 21 день, забуваючи іноді струшувати судину; процідити та використовувати за призначенням.