100 грам родзинок добре промити. Викласти в каструлю і залити водою (150 мл) таким чином, щоб вода була трохи вищою родзинок. Довести воду до кипіння та каструлю відразу зняти з вогню. Залишити під кришкою на 5 хвилин|мінути|.
Навіщо замочувати родзинки на 15 хвилин?
Замочений сухофрукт допомагає травленню. Після замочування він стає багатим на клітковину, яка благотворно діє на роботу органів шлунково-кишкового тракту. Ізюм після цієї процедури стане схожим на таблетковий проносний, а, значить, людина захистить себе від можливих запорів і налагодить дефекацію.
Чи можна заливати родзинки окропом?
Температура води для замочування має бути близько 40°. Не варто заливати сухофрукт окропом, всі корисні мікроелементи випаровуються.