Для того щоб стати інспектором Michelin, треба мати не менше 5 років (зазвичай близько 10) досвіду роботи в ресторанах кухарем, метрдотелем або сомельє, пройти спеціальні курси, де вчать, на що звертати увагу при оцінці ресторану, а потім кілька місяців попрацювати у парі з досвідченим інспектором.10 серп. 2020р.
Що потрібно зробити, щоб отримати зірку Мішлен?
Зірки «Мішлен» відображають, в основному, оцінку кухні: це і якість продуктів, і особливості їхнього приготування, і поєднання ароматів, і оригінальність кухаря, і дизайн страв. Але, крім того, можуть враховувати рівень сервірування, вибір вин, якість обслуговування, атмосферу та інтер'єр.
Як розпізнати інспектора Мішлена?
Інспектора Мішлен приходять у ресторани як звичайні відвідувачі, їдять, п'ють, розплачуються та йдуть. Причому роблять це максимально не привертаючи до себе уваги, не роблячи демонстративних записів, не викликаючи до себе шеф-кухарів тощо.