Як скласти харчування для себе?
Сніданок повинен складати 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.
Як організувати правильне харчування вдома?
Кожній людині необхідно включити до свого щоденного раціону такі продукти:
- м'ясо птиці, кролика, яловичини тощо.
- морепродукти, риба (50-60 г на добу)
- молочні продукти (600-800 г на добу)
- курячі або перепелині яйця (4-5 шт.
- бобові (у сухому/сирому вигляді 40 г на тиждень)
- будь-які крупи (у сухому вигляді 30 г на добу)