Відставте сметану у підвішеному вигляді годинника на 10 або на ніч. Ось що в результаті вийде – сироватка скла, сметана стала густою. З такої сметани виходить чудовий крем для медовика – достатньо збити її з цукром або цукровою пудрою.
Як правильно відкинути сметану?
Беремо сметану 20-25% жирності.
- Дістаємо глибоку миску. …
- Беремо марлю і складаємо її в 4 шари.
- Кладемо її в сито.
- Виливаємо на марлю нашу сметану.
- Зав'язуємо марлю в вузлик так, щоб вся сметана залишилася всередині. …
- Забираємо в холодильник на 12 годин.
Похожі
У чому відважити сметану, якщо немає Марлі?
Беремо каструлю, у нього ставимо велике сито або друшляк (дивіться, щоб воно добре трималося на бортах). У сито кладемо чистий вафельний або лляний рушник, в який кладемо сметану.. Ось така матрьошка:) Деякі зверху рушник зав'язують у вузол і ще ставлять щось високе, до чого прив'язують цей вузол.