Скільки потрібно пепсину на 1 літр молока?
Витрата ферменту при температурі +30ºС та рН молока від 6,5 до 6,6 витрата ренета «Kalase» складе від 15 до 25 мл на 100 л молока. На 1 літр молока витрата ферменту від 4 до 9 крапель. При зберіганні за кімнатної температури до +25ºС активність ферменту знижується на 20% кожні 6 місяців.
Як зробити сир за допомогою ферменту?
Спосіб застосування сичужного ферменту 30 мл: Розчиніть необхідну кількість сичужного ферменту згідно з рекомендованим дозуванням у 50 мл води, додайте в попередньо розігріте до температури 30-40°С молоко. Флакону сичужного ферменту ємністю 30 мл вистачить для згортання 80-100 літрів молока.