Маленьким гострим ножем або ножем для чищення овочів, так званою «економкою», зрізаємо тонкі стрічки цедри з плоду. Зрізана таким чином цедра використовується для ароматизації сиропів, напоїв, відварів.27 бер. 2019р.
Як правильно використати цедру лимона?
Під час приготування других страв та соусів, цедру, як правило, додають до смаку за 3-5 хвилин до готовності. У тісто, напої та десерти – відразу. Лимонний порошок добре поєднується практично з усіма спеціями, а в деяких випадках навіть може замінити сіль. Нерідко сушену цедру змішують із різними приправами.
Як краще натерти лимон на тертці?
— натирати цедру краще на дрібній тертці. А якщо цедру необхідно зняти тонкими смужками, для цього існує спеціальний ніж. Цедру натерти досить легко, швидко та просто. Проблема в тому, що після натирання важко очистити тертку від залишків шкірки, яка забилася у виїмках тертки.Похожі