Ястики обережно, щоб не пошкодити ікру, надріжте кінцем гострого ножа з одного краю. Укладіть їх на марлю, зберіть краї полотна у вигляді мішечка. По черзі опускайте на кілька секунд у гарячу та холодну воду. Коли плівка згорнеться, намотайте її на вилку і видаліть.
Як очистити та засолити ікру горбуші?
Розморозивши рибу і відкривши черевце, я дістала 150 грамів великої, свіжої ікри. Теплу воду (температура води приблизно 50 градусів) влити в глибоку миску, додати сіль. Перемішати, щоб|аби| сіль|цілком| повністю розчинилася. Викласти ікру горбуші у солону воду.
Як правильно промити червону ікру?
Покладіть ікру у глибоку ємність, залийте молоком та промивайте продукт протягом приблизно 10-12 хвилин. Після промивання акуратно злийте молоко в раковину, відкиньте червону ікру на дрібне ситечко або марлеву тканину і зачекайте близько 10-15 хвилин, поки молоко, що залишилося, повністю не стече.