Якщо у вас є спеціальний зип-пакет, можна помістити авокадо з будь-яким стиглим плодом туди. Покладіть пакет у тепле місце, не в холодильник. Особливість цього способу в тому, що на дозрівання знадобиться приблизно тиждень або трохи більше. Але після цього ви отримаєте м'який і стиглий фрукт.
Недозрілі плоди запакуйте в паперовий пакет або оберніть папером, ретельно закрийте і заберіть у темне сухе місце за температури 18-27 градусів. Це дозволить прискорити дозрівання на 2-3 дні. Але хтось воліє дозрівати авокадо на підвіконні, як помідори.
Розрізаний авокадо можна, можливо зберігати всього 3 дні. А якщо його заморозити, то термін зберігання може тривати до двох місяців. Порада: якщо ви хочете зберегти фрукт, що залишився в холодильнику, краще не витягати з нього кісточку, обробити лимонним соком, щоб Авокадо не почорнів і обмотати целофаном.
Вкладаємо авокадо у пакет разом із яблуком, бананом чи помідором. Ретельно згортаємо, щоб не залишилося отворів, і залишаємо у теплому місці на кілька днів. Через дві-три доби авокадо буде повністю готовим до вживання.