Просто вимийте буряк і покладіть його в блендер, додавши 1/2 склянки води. Змішайте все до однорідного стану, потім процідіть. Рідина, що вийде – ваш натуральний харчовий барвник. Також, щоб зробити барвник червоного кольори можна використовувати сік вишні, граната і малини.
В якості червоного барвника найчастіше використовують кармін. Кармін (Е120) – натуральний барвниквиготовляється з самок комах кошанілі. Він вважається нешкідливим для здоров'я, тому додається до продуктів харчування.
Але що, якщо ви не готові додавати до свого торт чи інший кулінарний шедевр промислова хімічна речовина? Виявляється, червоний харчовий барвник у рецепті можна замінити натуральні дублери. Крім яскравого відтінку (найчастіше в м'якшому, приглушеному вигляді), вони додадуть додатковий смак і аромат.