Як розвести желатин для конфітюру?
Якщо ви готуєте з желатином, покладіть його в холодну воду (води потрібно небагато, тільки щоб він набух – приблизно 50 мілілітрів на 10 грам желатину), а в кінці варіння додайте його до конфітюру та прогрійте протягом 3 хвилин. Кипіти конфітюр після додавання желатину не повинно.
Як правильно розвести желатин для торта?
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його в 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий і листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають одну і ту ж силу желювання.