Додати дріжджі, лимонну кислоту та першу порцію цукру (300 грам). Загальна кількість цукру залежить від бажаної міцності та солодощі квасу, ці показники регулюються у процесі бродіння. При внесених 1,5 кг квас міститиме приблизно 12-13% спирту (максимально можливе значення).
Для різкості та пінності квасу добре застосовувати спосіб купажу. Це коли готовий квас розливається по пляшках, герметично закривається і ставиться на 12-24 години в холодильник. Тоді молочнокисле бродіння припиняється і щосили шпарять дріжджі, виділяючи вуглекислий газ рідина.
Алкоголь у домашньому квасі Додають фортеці та дріжджі, які часто використовуються для приготування улюбленого напою. Тому в домашньому квасі 2-5% алкоголю. Але можна і цілеспрямовано «підняти градус» домашнього напою до 12-13 °, що багато хто успішно робить.