Як зробити так, щоб рис не прилипав?
Спочатку доведіть підсолену воду до кипіння, а потім висипте в неї крупу. Перемішайте рис один раз, щоб зернятка не прилипали до дна. Потім дочекайтеся, коли страва почне вирувати, зменште вогонь до мінімуму і накрийте кришкою каструлю. У процесі приготування не піднімайте кришку – інакше рис готуватиметься довше.
Як робити розсипчастий рис?
Засипте Мал у каструлю, залийте холодною водою та поставте на максимальний вогонь. Дайте закипіти воді і додайте трохи солі. Зменшіть вогонь, варіть, не помішуючи та не відкриваючи кришки. Після 15 хвилин зніміть каструлю з вогню і залиште нудитися під рушником ще на 10 хвилин.