Не накривайте кришкою та варіть на невеликому вогні, періодично помішуючи. Щоб макаронні вироби не злиплися, можна додати в каструлю трохи оливкової або соняшникової олії. Готові спагетті відкиньте на друшляк. Промивати їх водою не варто – просто додайте ще масла.11 березня. 2020 р.
Що робити, щоб макарони не злипалися при охолодженні?
Щоб макарони не злипалися після остигання, у каструлю можна додати трохи соняшникової чи оливкової олії. А шматочок вершкового масла не лише змаже макарони, а й додасть блюду ніжного смаку.
Як правильно варити пасту?
Правило 1/10/100. Пасту варимо у великій каструлі у великій кількості води із сіллю. Зазвичай на кожні 100 г макаронів рекомендується використовувати 1 літр води та 10 г великої солі (одна чайна ложка майже повна).