Щоб яйця на Великдень не тріскалися під час варіння, кладіть на дно каструлі перевернуте блюдце.
Що додати у воду, щоб яйця не лопнули?
Ще рекомендують сильно посолити воду. Навіть якщо яйце трісне, у солоній воді білок із нього не витіче. Інший дієвий спосіб – кинути в каструлю пару сірників без сірки чи дерев'яних зубочисток.
Чому можуть луснути яйця?
Чому тріскаються яйця під час варіння При інтенсивному кипінні води високі шанси, що яйця полопаються. Справа в тому, що під час бурхливого кипіння при варінні швидко розширюються білок та жовток. Рекомендують варити яйця, підтримуючи повільний чи середній вогонь на плиті. Вода в каструлі при варінні яєць повинна бути підсолена.