Воду необхідно підігріти окремо, з'єднати з порошком кави і залишити на невеликому вогні до закипання. Коли почне підніматися піна, зняти турку з вогню та перемішати каву. Знову поставити на вогонь та довести до кипіння. Готовий еспресо накрити кришкою на деякий час, щоб він трохи охолонув і настоявся.
Як зробити смачну каву еспресо?
- Весь процес приготування еспресо займає 1,5-3 хвилини. …
- Намалюємо необхідну кількість кава.
- Помел має бути між дрібним і середнім – у 2 рази дрібнішим за цукровий пісок. …
- Відразу після помелу засипаємо весь об'єм кава у холдер/ріжок.
- Темперуємо (трамбуємо мелений кава у холдері спеціальним інструментом – темпером).
Як зробити ідеальний еспресо?
Як правило, еспресо готується за 23-30 секунд від моменту включення помпи до її вимкнення. Вага готового напою має бути приблизно в 1,8-2,2 разів більша, ніж дозування. Тобто якщо ви використовуєте дозування меленої кави 18 грам, приблизна вага подвійного еспресо має бути 32-40 грам.