Якщо ви використовуєте керамічну форму для запікання, необхідно зробити «французьку сорочку» – змастити вершковим маслом кімнатної температури форму зсередини, і посипати невеликою кількістю манки. Це потрібно, щоб запіканка не пригоріла. May 24, 2021
Випікати потрібно на 180-200 градусах. І не можна діставати запіканку одразу, як вона приготувалася. Потрібно залишити її в духовці ще на 10 хвилин. Перепад температур призведе до того, що запіканка опаде.
Навіщо кухарі вводять до складу інгредієнтів крохмаль? Секрет досить простий: завдяки даному компоненту текстура запіканки стає легшою та повітрянішою. Страва приємно тане в роті, тому від десерту неможливо буде відірватися. Цей інгредієнт кухаря використовують замість пшеничного борошна або манної крупи.
Форму змастити невеликою кількістю розм'якшеного вершкового масла. Обсипати змащену форму манкою. Так, запіканка не прилипне до стін, коли випікатиметься. Вилити у підготовлену форму сирну масу.