Найпростіший спосіб приготувати лужну воду для пиття прокип'ятити її протягом 5 хвилин. Звичайний pH питної води становить менше 7. У процесі кип'ятіння в рідині підвищується цей показник до 7,5 – 8.13 жовт. 2020 р.
Яка мінеральна вода в Україні?
4. Лужна мінеральна вода З популярних в Україні вод до них належать "Лужанська", "Поляна Квасова", "Свалява", "Боржомі", які можна знайти на полицях супермаркетів
Як підвищити лужність води?
Найпростіший і очевидніший спосіб підвищити pH (лужність) води – прокип'ятити. Свіжий окріп має показник pH 8.42. У міру остигання кислотність підвищується приблизно до 7.9. Також можна додати у воду звичайну харчову соду.