Краще заварювати чай у фарфорових, фаянсових або скляних чайниках. Трав'яних та фруктових чаїв зазвичай беруть більше. Коли використовуємо пакетик для заварювання в чашці або заварнику, важливо не набивати його чаєм, а залишити простір, щоб дати чаю розкритися і віддати всі свої відтінки смаку і аромату.
У чому краще заварювати чай?
Існує два основні способи заварювання чаю – наполягання та протока. Для наполягання зазвичай використовують великий посуд. чайники, термоси, френч-преси чи кружки. При цьому способі чайний лист контактує з водою кілька хвилин – як правило, від 3 до 7.
Яке листя можна збирати на чай?
Що можна збирати? Тут все залежить від смаку. Але зазвичай до складу трав'яного чаю збирають листя смородини, малини, полуниці, суниці, гілки та листя вишні, м'яту, мелісу, материнку, звіробій, собачу кропиву, ромашку, лист брусниці, валеріану, чебрець та іван-чай.