З чого робили хліб слов'яни

Наші пращури – слов'яни – шанували щирицю

щирицю

ἀμάραντος — нев'янучий) широко розповсюджений рід переважно однорічних трав'янистих рослин з дрібними квітками, зібраними в густі колосовидно-урібні суцвіття. Належить до сімейства Амарантові (Amaranthaceae). Відомо понад 100 видів, які виростають у теплих та помірних областях.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Амарант

Амарант – Вікіпедія

, готуючи з амарантового борошна хліб, яким лікували дітей та віддавали воїнам у походи. Енергетична цінність амарантового борошна – 298 кілокалорії на 100 г продукту.

Що таке амарантовий хліб?

Хліб роблять з борошна, яке одержують з насіння амаранту.. Вони схожі за складом із насінням гречки, але в них більше білкових елементів на 6%-7%, як і фосфору та кальцію. Усім, хто хоче урізноманітнити свій раціон великим спектром цінних речовин, рекомендується купити амарантовий хліб.

Чому амарант було заборонено?

Застосовується як харчовий та косметичний барвників, входить до Кодексу Аліментаріуса під кодом E123. Був заборонений в СРСР з 1971 року та в 1976 році в США Управлінням з контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) за підозрою у канцерогенності.

Related Post

Внутрішнє покриття духовки краще

Духові шафи переважно покриті звичайною емаллю. У дорожчих і функціональних духовках застосовують біокерамічне покриття. Відрізняються вони багатьма якостями, але все ж емаль біокераміки біокераміки Біокераміка або біосумісна нанокераміка (англ. biocompatible

Як правильно їсти різотто ложкою чи вилкою?

Правильна суміш готового різотто – кремоподібна. Щоб було зрозуміло, в Італії ресторани до різотто іноді подають ложку. Однак різотто можна їсти і вилкою, з чого випливає, що консистенція не повинна

Що корисно пити і їсти при грипі

Їжа повинна бути добре проварена, з якомога меншим вмістом смажених та жирних продуктів харчування. У гострому періоді хвороби рекомендується їсти якнайбільше свіжих фруктів та овочів, вживати волоські горіхи, мед, збільшити