Гірчичник фабричного виробництва є лист щільного паперу 8×12,5 см, покритий шаром знежиреного порошку насіння гірчиці сарептської або чорної (Товщиною 0,3-0,55 мм). Також гірчичник може бути у вигляді двошарового паперового пакета, усередині якого знаходиться гірчичний порошок.
Що містять гірчичники?
1 універсальний гірчичник-пакет містить: макуха гірчична з розміром частинок від 600 мкм до 700 мкм (8 частин), подрібнені ядра гірчичного насіння з розміром частинок від 600 мм до 700 мкм (2 частини).
Як у домашніх умовах зробити гірчичники?
Потрібно змішати у посудині 1 ст. ложку гірчичного порошку та 1 ст. ложку пшеничного борошна чи крохмалю. Потім, повільно помішуючи суміш, додати в неї тонким струмком гарячу воду (40-50 ° С) і акуратно вимішувати до отримання однорідної кашкоподібної маси.