За ГОСТом основними інгредієнтами, що застосовуються у виробництві морозива, є молоко чи вершки, вершкове масло, сухе молоко, цукор, смакові інгредієнти, стабілізатори. Рослинний жир у морозиво із молока не додається. Це визначено у технічному регламенті Митного союза.12 серп. 2021 р.
Що входить до складу морозива пломбір?
Пломбір (фр. glace plombières від французького міста Пломб'єр-ле-Бен (фр. Plombières-les-Bains)) — вершкове морозиво, виготовлене з цільного молока або вершків з підвищеною кількістю молочного жиру, яєць, ароматичними та смаковими добавками (ваніль, мигдальна есенція; шоколад, горіхи, фрукти).
Як виготовляють морозиво?
Технологічний процес виробництва морозива включає наступні етапи:
- Підготовка суміші. На цьому етапі рідку водно-молочну базу, яку попередньо нагрівають до 40-45°С, вводяться сухі компоненти.
- Фільтрування. …
- Пастеризація. …
- Гомогенізація. …
- Охолодження. …
- Дозрівання продукту. …
- Фризерування. …
- Загартовування.