Точний рецепт Zacapa – комерційна таємниця, проте відомо, що ром виготовляється з чистого збродженого соку цукрової тростини (без додавання меляси). Спирти старіють на складах, розташованих у гірській місцевості на околицях міста Кетсальтенанго, на висоті 2300 м над рівнем моря.1 сент. 2016 р.
Чим унікальний ром Закапа 23 роки?
Після дистиляції спирти заливають у бочки з американського дуба, які вирушають на зберігання у льохи, розташовані у прохолодному кліматі на висоті 2300 метрів над рівнем моря. Це дозволяє рому витримуватись до 23 років, не знижуючи вміст спирту.
Як правильно пити ром Закапа?
Як і з чим пити ром Щоб розкрити всі грані смаку, пити рекомендується невеликими ковтками у нерозбавленому вигляді. Як закуску підійдуть десерти, сири, нежирне м'ясо або дорога ковбаса, риба, морепродукти. З напоїв до рому можна подати свіжозаварену каву, соки з ананасів, вишні та цитруси.