Цей ковбасний виріб з вареного м'яса, як правило, суміші яловичини та свинини, та інших інгредієнтів, яке потрібно піддавати швидкій тепловій обробці – варити, смажити, тушкувати або запікати кілька хвилин.. За великим рахунком, від ковбаси сосиска відрізняється саме способом вживання.
Що у складі сосисок?
За ГОСТом склад сосисок повинен складатися з: тільки яловичина, свинина, буйволятина, баранина та субпродукти (допускається іноді використання обрізу, жиру та крові); яйця та яєчний порошок, молоко або сухе молоко, крохмаль, борошно, сіль та прянощі, а також глутамат натрію та ще деякі подібні харчові добавки, а ось без …
Скільки м'яса у сосисках?
Якщо є ГОСТ, то якісне м'ясо і натуральні інгредієнти повинні бути обраними нами сосисках у відсотковому співвідношенні – не менше 50%, а крохмаль, соя та рослинні білки в рецептуру за ГОСТом просто не входять.