– Сметана – це кисломолочний продукт, вироблений шляхом сквашування вершків з додаванням молочних продуктів або без їх додавання, з використанням заквасочних мікроорганізмів (лактококів або суміші лактококів та термофільних молочних стрептококів). Масова частка жиру сметани має бути не менше 10%.19 січ. 2023 р.
Що входить до складу сметани?
Типовий склад «зметанного продукту»: нормалізовані вершки, замінник молочного жиру, закваска. Масова частка молочного жиру в жировій фазі сметанного продукту не перевищує 50%. За смаком, запахом та консистенцією «зметаний продукт» ідентичний сметані.
Що таке жирність сметани?
Безпосередньо жирність, що вказується у відсотках – це не що інше, як кількість (маса) молочного жиру в 100 г готового продукту. Основний показник, який впливає жирність – калорійність. Відповідно, чим більший відсоток, вказаний на упаковці, тим поживніша і ситніша сметана.