Виноматеріал – галузевий виноробний термін, що означає натуральне вино, отримане після сезону переробки винограду шляхом повного чи неповного зброджування ягід винограду чи виноградного соку.
Як роблять виноматеріал?
Що таке виноматеріал і як він виходить? Строго за термінологією, виноматеріал – це рідина, яку одержують при бродінні натурального виноградного соку або сусла. Фортеця її може бути різною – від 9 до 20%. Дійсно, виноматеріал можна отримати при бродінні того ж яблучного або ягідного соку.
Що входить до виноматеріалів?
Відповідно до термінології, столовий виноматеріал. рідина, що містить не менше 9% та не більше 20% етилового спирту, отримана в результаті бродіння виноградного соку або сусла. Це може бути не лише виноградний, а й натуральний фруктовий, плодовий сік, тоді з нього вийде сливове, грушеве, абрикосове вино.