Жито використовується для вироблення житнього борошна, яка виробляється трьох сортів: сіяна, обдирна та шпалерна. Крім цього з жита готують солод, який використовують не лише у хлібопеченні, а й, наприклад, для приготування квасу. Зерно жита значно відрізняється від зерна пшениці за формою, будовою та хімічним складом.
Яку крупу одержують з жита?
Крупа житня – це подрібнені зерна жита, злакової рослини. Високо цінується завдяки своїм корисним властивостям. Житня крупа містить корисні для організму калій, натрій, фосфор, вітаміни груп В, Е, С, а також високий відсоток клітковини та рослинного білка.
Як використовувати жито?
Як відомо, жито використовується для вироблення житнього борошна одного з трьох сортів: сіяного, обдирного та шпалерного. Крім хлібопечення, жито є основою солоду, з якого готують, наприклад, квас.