У жовтку, крім горезвісного холестерину, маса всього корисного, практично весь набір вітамінів, крім С, а того ж протеїну більше, ніж у білку вдвічі.16 квіт. 2023р.
Що краще їсти білок чи жовток?
У яєчному жовтку більше протеїнів ніж у білку. Це потужне джерело вітамінів та мінералів. Багатий на залізо, калій і магній, яєчний жовток необхідний для здоров'я головного мозку. Яєчний жовток також захищає здоров'я серця, знижує ризик інсульту, корисний для кісток, головного мозку, печінки, серця та нервової системи.
Що важливіше за білок чи жовток у яйці?
У чому основна перевага жовтка перед білком? У ньому набагато більше корисних речовин. Насамперед це вітамін D, якого так часто не вистачає жителям мегаполісів. Крім того, це фолієва кислота, вітаміни А, Е та групи В.