Популярна приправа, виготовлена з висушеного та подрібненого гіркого стручкового червоного перцю, що відноситься до сімейства пасльонових. Ступінь гостроти прянощі залежить від сорту перцю, що використовується для її виробництва.
Звідки береться мелений перець?
Чорний перець одержують із незрілих плодів рослини. Для того щоб їх очистити та підготувати до сушіння, плоди швидко обварюють у гарячій воді. Теплова обробка руйнує клітинну стінку перцю, прискорюючи роботу ензимів, які відповідають за «побуріння». Потім плоди сушать на сонці або за допомогою машин протягом декількох днів.Похожі
Як роблять мелений перець?
Молотий чорний перець – популярна спеція з Індії. Одержують її з плодів перцевого дерева – зелених горошин, висушених та перемелених до стану порошку.. Чорний колір горошини знаходять під час сушіння. Це універсальна пряність, яка використовується в кулінарії практично у будь-яких стравах.