Плоди личі використовують у їжу у свіжому вигляді, готують із них різні солодкі страви (желе, морозиво та ін.). Консервовані з цукром плоди без шкірки та кісточок експортуються до багатьох країн. Плоди використовують навіть для виробництва традиційного китайського вина.
Що можна зробити з лічі?
Лічі можна просто їсти у свіжому вигляді, але багато його не з'їж – смак все-таки надто специфічний. Але з личі можна зробити прекрасні напої та десерти – морозиво, мус, желе. Найпростіший варіант десерту – личі із зеленим жасминовим чаєм.
Чим корисний личі для жінок?
Сік фруктової м'якоті знімає болі при неврологічних захворюваннях та підвищує працездатність. Фрукт відрізняється малою калорійністю (65 ккал/100 г), що дозволяє використовувати його у складі дієтичного харчування. Корисні властивості лічі полягають у дії вітаміну С, що є природним антиоксидантом.